perjantai 27. helmikuuta 2009

Kaksi on päivän maaginen luku

Parin viime päivän aikana otin sitten oikein kovan hamsterikuun loppuspurtin. Lauantaina vierähtää poissa kotoa, joten tämän kuun hamsteroinnit loppuu pakolla tänään. Piti siis vähän kiriä että tulee tavoitteet täyteen. Ensin jokunen alkuviikon valmistunut:


Malli: Reverse Hotpad, oma
Lanka: Novita 7 Veljestä (raita ja tavallinen) 45 g
Koukku: 3,5 mm

No kappas, olisko se taas yksi patalappu. Mutta on se kumma, kun näihin ei kyllästy. Ovat niin hyvää luentovirkkausta että valmistuvat kuin itsestään. Pitää alkaa lahjoittelemaan sukulaisille, itsellä näitä on varmaan jo seuraavan vuosikymmenen tarpeisiin.


Malli: Reverse Hotpad, oma
Lanka: Novita Nalle 35 g
Koukku: 3,0 mm

Ei näistä edes keksi enää mitään sanottavaa!


Malli: Reverse Hotpad, oma
Lanka: Novita 7 Veljestä 65 g
Koukku: 3,5 mm

Nämäkin langat vähintään kymmenen vuotta vanhoja pallosia, jotenkin niitä aina vaan putkahtelee esiin.



Malli: Ailin Lapaset by Tuulia Salmela (Ulla 03/05)
Lanka: Novita 7 Veljestä 90 g
Puikot: 3,5 mm ja 4,0 mm

Lapaskuun aikana tein parit Ailit, jäivät mieleen ihan mukavana neulottavana. Nyt kun sitten iski pieni ideallinen musta aukko niin pistin nämä puikoille. Keskiosaan lisäsin yhden mallikerran ja puolta numeroa suuremmat puikot niin ettei tule liian pienet.

Sitten kuun loppuspurttiin. Muistatteko vielä nämä? Minä olen muistanut ne koko kuukauden, kaiken sen ajan kun olen nyhrännyt kymmenen gramman keristä pieniä jämätöitä. Päätin kruunata hamsterikuun hemmottelemalla itseäni paksulla langalla ja sitä myötä runsailla grammoilla (ainakin edellisiin töihin verrattuna). Mamboista syntyivät nämä:



Malli: oma sovellus, mallineule Pescovegetariaaneista
Lanka: Novita Mambo 65 g
Puikot: 7,5 mm



Malli: Pescovegetarian Mittens by Veera Villapuu
Lanka: Novita Mambo 100 g
Puikot: 6,0 mm



Malli: Pescovegetarian Beanie by Veera Villapuu
Lanka: Novita Mambo 95 g
Puikot: 6,0 mm

Kun vedän kaikki nämä päälle niin olen ihan keltainen, kuin aikainen pääsiäistipu! Väri on ihanan pirteä, pakkoasusteet aurinkoiseen päivään. Hattu ja lapaset on ohjeen mukaan, kaulurin tein isommilla puikoilla ja neljällä mallikerralla. Täytyy sanoa, että vaikka tuo kalanruotokuvio onkin helppo ja mukava tehdä niin nyt sitä on kyllä saatu tämän kevään annos täyteen.

Alunperin ajattelin että Pescot on miun viimeinen hamsterityö, mutta kun aikaa oli vielä pari iltaa ja lankaa (edelleen) jäljellä enemmän kuin jaksaa neuloa, iski ahneus. Tikuttelin sitten vielä pari jämäkerää pois, syntyi nämä:


Malli: oma, tavan kärkialoitteinen
Lanka: Novita 7 Veljestä, jämiä 106 g
Puikot; 3,5 mm

Miekkoselle sukat. Olisiko se oikeasti niin vaikeaa vain kirjoittaa niitä mittoja ylös, ettei jokaista sukkaparia tehdessä tarvitsisi mittailla jalkaan? Näidenkin kanssa meinasi mennä hermo, kun ensin tuli liian isot ja piti purkaa ties miten paljon ja sitten kun tein uudestaan niin vieläkin on vähän reilut. Saapi kasvattaa isomman jalan, enää en jaksanu purkaa. Kyllä nuo kuvauksesta suoraan jalkoihin jäi, joten ei ne aivan pieleen voineet mennä.

Ja tämä on sitten se ehdoton loppu, enempää hamsteritöitä ei ole luvassa tänä vuonna. Ja mikä olikaan se luku johon jo otsikossa viittasin? Kyllä, kaksi kiloa tuli täyteen ja vielä ihan reippaasti. Laskujen mukaan tämän vuoden hamsterisaldoksi tuli 2252 g! Iloinen olen että saavutin tavoitteeni (jonka tosin asetin vasta kuun puolivälin jälkeen, mutta tavoite kuin tavoite, eiköstä vaan). Jämiäkin hävisi ihan mukavaan tahtiin. Nyt on sitten ylellistä palata hitaampien töiden ja ohuempien lankojen pariin (ja toisaalta vähän vähemmän ylellistä palata tammikuulta jääneiden ufojen pariin). Oli tämä kuu kyllä aikamoinen rutistus, mutta tuli tuota valmistakin. Nyt sitten hyvillä mielin eteenpäin.

Loppuun vielä helmikuun yhteispotretti:


3 kommenttia:

Haka kirjoitti...

Onpas kivat nuo keltaiset mambojutut! Piti tulla ihan hamsteriblogista tänne kurkkimaan, että mikä ohje noissa on. Upea hamsterisaldo! :)

Lähdetkö maanantaina kursiolle?

Susku kirjoitti...

Kiitos. Tuli vähän kirkkaammat mitä osasin aavistaa, mutta jospa miun tyyli kestäisi kirkkaankeltaiset asusteet. :P

Punanen kirjoitti...

Kyllä muuten näyttää komealta tuo yhteispotretti!