sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Ahkera ja hiljainen

Hupsista vaan, vierähti sitten viikko tuosta viime päivittämisestä. Johtui kyllä taas kerran kuvaajan (siis miun itseni, hovikuvaaja on varsin ahkera otus) saamattomuudesta. Tänään aamulla näkyi verhojen takaa jotain outoa ja tutkiskelun jälkeen selvisi että aurinkohan se siellä möllötti puiden ja puoliksi naapuritalon katon takana. Siitä inspiroituneena aamupäivällä päättelin hullun lailla viime viikon aikana valmistuneita neulomuksia ja virkkauksia, unelmana saada hienot kuvat auringonpaisteessa. Niinhän se sitten kävi että kun viimein olin kameran kanssa parvekkeen ovella kuvausvalmiina oli aurinko jo ilmesesti kyllästynyt ja lähtenyt kävelemään. Kuvaaminen onnistui kuitenkin, valoa riitti aurinkon kärsimättömyydestä huolimatta. Tässä siis todistetta siitä, ettei tälläkään viikolla ole vain peukaloita pyöritelty:


Malli: Lumikukkalapaset, ihan oma perusmalli
(virkattuun kukkaan katsoin mallia täältä)
Lanka: Novita Isoveli 75 g,
kukkiin muutama metri Kitten Mohairia
Puikot: 4,5 mm

Oli tulossa ihan peruslapaset, jotain piristystä tarvitsivat. Aluksi oli tarkoitus tehdä muodikkaasti vain yksi iso kukka kumpaankin, mutta tykästyinkin sitten noihin pieniin ja värkersin niitä muutaman lisää. Lapasten seuraksi samasta vuosikertaisoveljestä valmistui myös kauluri:



Malli: Candle Flame Cowl (ravelrylinkki) by Julia Allen
Lanka: Novita Isoveli 65 g
Puikot: 4,5 mm

Ja nyt kun ollaan mukavasti tässä asustelinjalla niin esitellään samalla tämänkertaisen postauksen lempparityö:



Malli: Onerva (ravelrylinkki) by Särmä from Neuleunia
Lanka: Sandnes Garn Kitten Mohair 75 g
Puikot: 5,0 mm

Joskus aikoinaan kirpparilta ostetun mohairlankapussin kätköistä löytyi puolitoista kerää Kitten Mohairia. Pitkään nurkissa pyöri, kun tuntui että eihän tuo riitä mihinkään järkevään. Kuun alussa pistin tuon langan jämäpussiin, päätin että nyt kulutetaan kyllä pois. Valitsin Onervan malliksi koska se aloitetaan kolmion kärjestä, eli tikutella voi niin kauan kuin lankaa riittää. Ennen pingottamista näytti siltä ettei huivi yllä edes kaulan ympäri käärittäväksi, mutta ihme ja kumma, pingotus teki taas taikansa. Huivista tuli ihan hyvän kokoinen ottaen huomioon siihen käytetyn lankamäärän. Lisäksi tykkään tuosta mallineuleesta, oli tarpeeksi simppeli että sen oppi suht nopeasti ulkoa. Kaikenkaikkiaan tyytyväinen lopputulokseen.



Malli: oma peruspussukka
Lanka: Novita Rustic 40 g
Puikot: 4,0 mm

Tässä todellinen vuosikertajämäkerä. Novita Rustic (siis nimenomaan Rustic, ei Rustika) on lanka, josta neuloin itselleni villapaidan aika tarkkaan vuosituhannen vaihteessa. Siitä lähtien tämä vajaa kerä vaelsi laatikosta toiseen paikkaa ja tarkoitusta etsien. Miehen suosiollisella avustuksella (valitsi langan ja idean) sai kerä viimein muuttua joksikin käyttökelpoiseksi. Niin, ja mitähän siellä pussukan sisällä piileksiikään? Graafinen laskinhan se, saanut lämpöisen villapaidan itselleen.



Malli: oma peruskori
Lanka: Novita Tiina 100 g
Koukku: 4,0 mm

Projekti "Järjestystä Kotiin Koreilla" jatkuu. Lipaston päällä paristot parveilevat ja vaeltavat ilman kuria. Iso osa ladattavia, mutta mistä sitä muistaa mitkä on jo ladattu? Koreja peliin, kyllä se näillä selviää. Kuvausapulaisina kirjahyllyn reunalla asustavia perheenjäseniä.



Malli: Vaakatilkkuja, Vaaka ry:n tilkkupeittoprojektiin
Lanka: Sekalaisia villasekoitteita 105 g
Puikot: 3,5 mm

Pienimmät villa- ja villasekoitekerät tilkuiksi vaan. Estetiikka ei ehkä ole kaikkein päällimmäisenä mielessä kun näitä katselee (ei ainakaan positiivisessa mielessä), mutta toivottavasti näistäkin olisi jollekulle hyötyä, ainakin enemmän kuin minulle nurkissa ajelehtivista nöttösistä.

Viimein saan saldoakin kasvatettua ihan virallisesti. Omien laskujen mukaan tämän hetken hamsterikulutus on 910 g. Tuskastuttavan lähellä kiloa! Ei se mitään, uusia töitä on jo valmistumassa, kyllä tuo raja ihan pian rikki raksahtaa.

Ei kommentteja: