lauantai 9. elokuuta 2008

Sataa sataa ropisee

Hyvä päivä aloittaa blogi. Suomen sää hellii taas vähemmän lämpimillä kuurosateilla, joita on varsin mukava katsella ikkunan lämpimämmältä puolelta. Olen aikani muiden blogeja lueskellut ja viimein sain pistettyä omankin pystyyn. Katsotaan lähteekö juoksuun vai kaadunko naamalleni heti ensi mutkassa (huomaa ovela viittaus olympialaisiin, alkoivat eilen).

Ettei olisi kuiva ja kuvaton postaus, niin annetaan vähän esimakua siitä mitä aion täällä jatkossa julkaista. Viime päivinä on valmistunut seuraavanlaisia projekteja:


Malli: Muokkailtu Jumper with Hood by DROPS design
Lanka: Novita Frendi 400g
Puikot: 6,0 mm


Sain viimein käytettyä ikuisuuksia lankavarastossa hautuneen Frendin. Neuloessa langasta lähti valtavasti karvoja ja asunnon villakoirapopulaatiot moninkertaistuivat. Karvanlähtön huomattuani käytin koko neulomisen ajan essua jota oli hyvä käydä aina parvekkeella kopistelemassa.

Tiheys oli päin honkia joten kirjoitin lähes koko ohjeen uusiksi, katsoin vaan mitat alkuperäisestä ohjeesta. Tein lisäksi puseroon raglanhihat, kun olen niin valtavan laiska ompelemaan tavallisia hihoja paikoilleen.

Kaikesta karvasta ja muokkailusta huolimatta lopputulos on ihana, pehmeä, lämmin ja justiinsa oikean kokoinen. Tätä kyllä pidetään kunhan säät kylmenee (joka toivottavasti ei tapahdu ihan pian).


Malli: Spindle Socks by Anna Bell
Lanka: Novita Wool 75 g
Pukot: 3,0 mm

Äidille synttärilahjaksi tehdyt sukat. Malli oli yllättävän helppo ja miellyttävä ja palmikot syntyvät sukkelaan kun apupuikkokaan ei ollut tarpeellinen. Teen kyllä jossain vaiheessa itsellekin samanlaiset, sen verran nätit ovat.


Ja vielä viimeisenä muttei vähäisimpänä:



Malli: oma neulottu versio Martha Clemin virkatusta Boobie Pillow:sta
Lanka: Gjestal Nagano 100 g
Puikot: 3,0 mm


Mies pyysi tätä, olihan se pakko tehdä. Ihana tuli, ja toimii oikeasti niskan alla. Lunastaa kyllä paikkansa sohvan nukassa! Alkuperäinen ohje vaati virkkaamista, mutta halusin pinnasta tasaisemman, siispä tein neulomalla. Oma sävellys alusta loppuun, alkuperäisestä mallista jäljellä vain muoto ja idea. Sisälle ompelin sisätyynyn lakanakankaasta ja kaksi pussukkaa kuppeihin, ettei varmasti vanu ala josssain vaiheessa tulemaan pinnasta läpi. Kirjoittelen tälle parhaillaan ohjetta, ensimmäistä englanninkielistä ohjettani. Valmistuu ehkä jouluksi tällä menolla.

Ei kommentteja: