maanantai 11. elokuuta 2008

Neuleolympialaiset käyntiin - viimein

Olympialaiset käynnissä neljättä päivää ja viimein ehdin pistää baijerilaiset puikoille. Oma neuleolympialaisten aloitukseni oli siis vähän heikko, toivottavasti petraan loppua kohti.




Tämä on esimmäinen työni 2,0 mm puikoilla. Ennen pienimmät joilla sukkia olen väkertänyt ovat olleet 2,5. Kyllä se puoli milliäkin tuntuu, ensimmäiset muutama kerrosta olivat vähän kankeat. Onneksi kädet tottuvat nopeasti. Nyt pitäisi sitten aloittaa tuo palmikointi. Ensimmäinen mallikerta on aina hankalin, sen jälkeen voi aina vaan katsoa mallia edellisestä.

Meidän taloudessa ei telkkaria ole, joten olympialaisten seuraaminen on suhteellisen vähäistä. Harmi sinänsä, sillä urheilu on mitä parhainta neulontaohjelmaa: joskus tapahtuu jotain kiinnostavaakin, mutta suurimman osan ajasta ei menossa ole mitään suurempaa huomiota vaativaa, joten keskittymistäkin vaativa neuletyö onnistuu siinä samalla.

Eilen päättelin jälleen yhden aivot narikkaan -työn. Muutettiin justiinsa kerrostaloon ja ollaan tutustuttu alakerran yhteiseen saunaan. Ekalla saunomiskerralla pyyhkeet ja shamppoot kulki mukana muovipussissa, ja heti seuraavana päivänä pistin koukulle puuvillaisen saunakassin. Onhan nyt virkattu kassi miljoona kertaa mukavampi kuin joku muovipussi. Valmis lopputulos näyttää siis tältä:



Malli: oma
Lanka: Mayflower Helårs-garn 225 g
Koukku: 5,0 mm

Ei ole vielä päässyt käyttöön. Sauna vain kerran viikossa vaatii totuttelemista, varsinkin kun entisessä asunnossa oli oma sauna joka lämmitettiin vaikka joka ilta jos siltä tuntui (ja sähköyhtiö myhäili tyytyväisenä).

4 kommenttia:

Lastu kirjoitti...

Tervetuloa bloggaamaan.

Kauniita käsitöitä olet saanut aikaiseksi.

Onnea olympianeuleen kanssa!!
-nimimerk. "omat baijerilaiset aloitettu reilu vuosi sitten.."

Irena kirjoitti...

Hieno kassi.
Laitanpa idean aivojen pohjalle muhimaan, jos vaikka joskus..

Mutta saunasta.
Minä en voisi, luopua omasta *nostan hattua*. Meillä ei joka ilta lämmitetä, hyvä jos kerran viikossa. Mutta yleensä meillä saunotaan hyvin extempore, joten pitää olla oma.

Susku kirjoitti...

Lastu: Kiitos. Baijerilaisten kanssa.. no.. tuli niin sanotusti Kiinan muuri vastaan heti alkumetreillä. Pitää vähän räpistellä, ei Suomalainen Sisu anna luovuttaa ihan alkuunsa.

Mrs.marple: Ei meilläkään niin hirmuisesti saunottu kun oli vielä oma sauna. Mutta oli mukava kun pääsi saunaan aina kun oli tarve ja halu. Onni on oma sauna, jossa saa vielä oleskella niin pitkään kuin huvittaa.

Omppumato kirjoitti...

Ihana saunakassi. Taidanpa itsekin toteuttaa idean. Kerrostalossa tosiaankin tarvitsee saunakassia.