sunnuntai 10. elokuuta 2008

Huputin

Aurinko paistaa mutta kylmää on. Ah, Suomen kesä. Eilen sain jälleen yhden melkein-ikuisuusprojektin valmiiksi. On hyvin paha tapa tehdä työ melkein valmiiksi ja jättää se sitten käsityökoriin pölyttymään. Tämäkin ehti makoilla kuukauden verran melkein valmiina ja lopulta se vaati vain puoli tuntia työtä valmistuakseen. Eikö sitä puolta tuntia oikeasti voisi käyttää ennen työn hautautumista? Kyseessä on siis äidille tehty huivi, toivelahja tavallaan.




Malli: Hoodie Scarf by Diana Gates
Lanka: Novita Kuura 190 g
Puikot: 7,0 mm


Virailevana tähtenä hyvä vanha ystäväni Marvin, jonka tein joskus sillon kun vielä opettelin ompelukoneen käytön perusteita. Marvinillakin ikää alkaa siis olla jo sen verran että jos se olisi oppivelvollisuuden piirissä alkaisi yläaste jo häämöttää lähitulevaisuudessa. Malli taitaa nyt suurimmaksi osaksi peittyä esiteltyyn neuleeseen, mutta toisaalta julkisuuteen on ehkä hyvä tulla ihan vain pikkuhiljaa.

Unohtui viimeksi mainita että olympialaisten myötähän polkaistiin vauhtiin myös neuleolympialaiset. Heti kun koko neuleolympialaisista kuulin tiesin mikä lajini ja projektini tulisivat olemaan.



Tässä on tarvikkeet ja työ on Bayerische Socks by Eunny Jang. Olen halunnut nämä sukat ties miten pitkään, mutta pienet puikot ja palmikkojen suuri määrät ovat vähän pelottaneet sillä kyllästyn hitaasti etenevään työhön aika helposti. Uskon että nyt käytössä olevan ajan rajallisuus auttaa saamaan sukat kerralla tehtyä.

Loppupirstyksenä varastonvähennysprojekti, yksinäisestä Novita Bali -kerästä virkkailtu kori, aikaa tekemiseen meni ehkä tunnin verran.



Malli: Oma, peruskorin malli
Lanka: Novita Bali 100 g
Koukku: 8,0 mm

Sopii muuten myös hatuksi omalaatuisuutta tavoitteleville, testattu ja hyväksi havaittu.

Ei kommentteja: