maanantai 14. joulukuuta 2009

Sukkasato, osa 3: Pienempään jalkaan

Sukkasadon päivitykset jatkuvat, viimeisenä vuorossa miulle täysin uusi aluevaltaus: pikkuruisten ihmisten sukat (jossain olen kuullut sen sanan, odotas, se alkoi l:llä, oliko se lapaset vai laspet vai.. eiku lapset, sehän se oli, ne on lapsia!).

Malli: Vauvan sukka by Kerttu Latvala
Lanka: Sandnes Garn Lanett 20 g
Puikot: 2,75 mm

Kuuluisat ja suositut "junasukat". En ole ennen vauvansukkia tehnyt (oikeasti, en ikuna!), mutta kun oli ensin neuloskellut monta paria miesten sukkia suunnilleen miljoonalla silmukalla, teki yllättäen mieli kokeilla jotain pientä ja nopeasti valmistuvaa. Nämä eivät kyllä tuottaneet pettymystä. Näiden neulominen oli todella mukavaa (kuten ehkä alla olevista kuvista voi päätellä), eikä yhdessä parissa mennyt edes kokonaista iltaa. Kukaan lähipiiristä ei vielä tietääkseni ole tekemässä näille täytettä, mutta ainakin olen valmiina kun niin tapahtuu (paitsi että pistän näitä varmaankin hyväntekeväisyyteen, mutta onpa ainakin malli valmiina..)


Malli: Vauvan sukka by Kerttu Latvala
Lanka: Schachenmayr nomotta Regia Atlantis Color 20 g
Puikot: 2,5 mm

Kuten varmaan joku huomaa, tein näihin ja noihin edellisiinkin ohjetta lyhyemmän varren. Syy oli puhtaasti lankariitollinen (eli pelkäsin että loppuu), toivottavasti se ei vaikuta jalassapysymisominaisuuksiin, ainakaan liikaa.

Malli: Vauvan sukka by Kerttu Latvala
Lanka: Nalle Colori 35 g
Puikot: 3,0 mm

Näissä on nyt se pitempi varsi, kului samalla hyvä osa Jalmarien jämäkerästä.


Malli: Vauvan sukka by Kerttu Latvala
Lanka: Novita Bambino 30 g
Puikot: 3,0 mm

Kyllä, pidin tästä mallista. Nämä olivat viimeiset sukkasatoon valmistuneet, päättelin langat kahta minuuttia ennen puoltayötä viimeisenä päivänä. Eihän nämä aikarajat nyt ole mitään elämän ja kuoleman kysymyksiä, mutta jos se kerran on asetettu, niin ylittäminen olisi huijaamista (tosin pääasiassa vain itsensä huijaamista, ja aivan kuin sitä ei tulisi harrastettua säännöllisesti..).

En ole varma mitä näistä itse sukista ajatella. Lankana on itse värjättyä (tästä lisää joskus myöhemmin) Novita Bambinoa ja tarkemmin sanottuna yritys tehdä kaksiväristä lankaa. En ole muutenkaan erityisemmin pastellisävyjen ystävä, ja näitä katsellessa tulee mieleen lähinnä räjähtänyt pussillinen ranskanpastilleja. Ehkä ne pitää vielä heittää väripataan ennen kuin kehtaa antaa eteenpäin.


Malli: omasta päästä, perussukka (tavallaan)
Lanka: sininen Lanettia, punainen Siljaa ja pinkki Nallea,
kulutus minimaalinen
Puikot: 2,0 mm

Sukkasadon postauksen on nyt muutenkin menneet kokojärjestyksessä, joten on vain sopivaa päättää kaikkein pienimpään. Tein vähän testiminisukkia ensi vuoden joulukortteja ennakoiden. Silmukoita loin 20 ja loput sujui tajunnanvirralla. Kun yritin punnita näitä ei miun vanhan vaa´an viisari edes värähtänyt, joten veikaisin painoksi yhteensä joitakin grammoja. Ei liene kulutus siis montakaan metriä per sukka. Jos näitä tekisi aina silloin tällöin vuoden mittaan, kertyisi kortteihin tarvittava määrä helposti. Tosin, jos menneisyydestä voi vetää mitään johtopäätöksiä, teen näitä sitten paniikissa marraskuun lopussa.

Sukkasato loppui, ja taisi tässä välissä itse asiassa loppua tuo lapaskuukin. Siitä seuraavalla kerralla. Nyt mie lähden juomaan glögiä, oikein mantelin kera!

P.S. Kiitos viime postauksen sukkia kommentoineille, ihan tulee hyvälle mielelle moisesta.

2 kommenttia:

Neili kirjoitti...

Kivoja pikku-mini-sukkia.
Minullakin on jo suunnitelma ensi vuoden joulukortteihin: mihinkähän sen merkitsisi muistiin, että muistaisi ennen joulukuuta...

Susku kirjoitti...

Jostain syystä se joulu ei tunnu kovin ajankohtaiselta vielä silloin kesähelteillä. Pitäisiköhän kaikki tehdä valmiiksi vielä talven puolella, kun on vielä kylmä..