keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Sukkasato, osa 2: Kauniimman sukupuolen töppösiä

Eilen satoi lunta, tänään on jo melkein kinokset ja aurinkokin pilkistelee pilvien takaa. Nyt näyttää jo oikealta talvelta! Joulufiilis sen kun kasvaa, sen kunniaksi joulunpunaiset sukat:


Malli: Paraphernalia (ravrav) by Taina Anttila
Lanka: Gjestal Silja Sock Yarn 100 g
Puikot: 3,0 mm

Millonkohan mie tähän malliin kyllästyn. En ainakaan vielä. Ehdoton suosikkisukkamalli, mitäpä siitä muuta sanomaan. Pukinkonttiin menossa, onneksi piti tehdä vähän liian isot miun jalkaan, muuten olisi kiusaus pitää nämä itsellä.


Malli: Jalmari-socks by Katiija
Lanka: Novita Nalle Colori 90 g
Puikot: 3,0 mm

Neuloskelin iloisesti menemään kunnes ensimmäisen sukan kärkikavennusten kohdalla aloin katsomaan, kun miulla näyttää sukat jotenkin erilaisilta kuin ohjeessa. Kyllä, noiden raitojen pitäisi kallistua toiseen suuntaan. Onneksi käsitöissä ei ole oikeaa tai väärää, on vain persoonallista. Lisäksi mie taidan tykätä näistä enemmän tällaisina. Syntyihän se shamppanjakin vahingossa, vai miten se meni.. Pukinkonttiin nämäkin.


Malli: Sunday Swing Socks by Kristel Nyberg
Lanka: ONline Supersocke 100 Afrika Color 100 g
Puikot 2,5 mm

Nämä ei olleet ihan yhtä suosikit kuin ehkä muut sukkasadon tuotokset. Mallineule on kaunis ja langastakin tykkäsin, mutta mallineuleen vuoksi sukat lähtevät kiertymään voimakkaasti. Kun yrittää pistää jalkaterää oikein jalkaa, on kantapää kiertynyt jo puoleen matkaan nilkan päälle. Miulla on epäilys, että kunnon kastelu ja pingotus saattaisivat auttaa, ja kyseisen operaation aion joskus myös toteuttaa, sillä ilman tuota kiertymistä kyseessä olisi varsin hyvät ja nätit sukat.


Malli: Polly Jean (ravrav) by MJ Kim
Lanka: Schachenmayr nomotta Regia Atlantis Color 75 g
Puikot: 3,0 mm

Nämä sukat olivat siitä jännät, että mallineuleen oppi jo ennen ensimmäisen mallikerran loppua, mutta neulominen vaati silti jatkuvaa tarkkaavaisuutta. Lapsena minulle opetettiin, että jokaisessa neuleessa pitää olla ainakin yksi virhe, ikään kuin tekijän puumerkki, ja näissä sukissa taitaa olla vähän useampikin. Onneksi niitä ei huomaa ulkopuolinen, en ole varma huomaisinko itsekään. Lopputulos on mieluinen, hyvällä omallatunnolla voi pistää joululahjapakettiin.

Malli: Ne on vaan sukat by Taina Anttila
Lanka: Novita Jussi 100 g
Puikot: 3,5 mm

Hihii, opettelin uuden kantapään! Tai no, uuden ja uuden, tiimalasikantapää kun on ihan sama homma kuin tuo kärkialoitus, joita sukissa käytän. Mutta nyt osaan käyttää sitä uudessa paikassa. Kantapäistä ehdottomasti helpoin, ainakin minun osaamista, ja ihan hyvinhän tuo näyttää kantapäähän muotoutuvan. Näissä sukissa oli ideana kerä Jussia, sukkasato ja jotain tarttis tehdä. Neuloin kunnes lanka loppui, joka ei ollut kauhean pitkään, lyhytvartiset tuli. Näille ei vielä ole kohtaloa, pitäisiköhän pistä hyväntekeväisyyteen.

Vielä on yksi sukkapostaus edessä ennen kuin päästään lapaskuun puolelle. Täytyy hoitaa sukat nopeasti alta pois, että pääsee näyttämään miun uusia, ihania rannustimia!

8 kommenttia:

Tui kirjoitti...

Ihania sukkia! :)

Violet kirjoitti...

Ihania kaikki :) Enkä ole neulonut noista yhtäkään!

Tiimalasikantapää on ehdoton suosikkini, tosin siitäkin on joitain versioita joita seuraamalla minulla tulee reikiä...Itse teen cosmicpluton tutoriaalin (http://www.cosmicpluto.com/blog/as-promised-a-short-row-heel-tutorial/) mukaan.

Inkeri kirjoitti...

KAuniita sukkia olet neulonut.

tiinaf kirjoitti...

Mikä määrä IHANIA sukkia!

Nuo Paraphernaliat saavat aina hymyn huulille. Täkäläiset neuleystäväni aina nauravat minun Paraphernalia-vimmalle. Niitä on valmistunut jo useita ja jaksan vaan hehkuttaa niiden kauneutta. Punaisenakin niin upeat!

hillanen kirjoitti...

Wau, mitä sukkia.

Unknown kirjoitti...

Ihastuttavia sukkia , aah :)

Peppiina kirjoitti...

Oi, kyllä on kaunista! Oma kärsivällisyyteni ei taitaisi riittää näihin! WAU.

Susku kirjoitti...

Kiitos, kiitos, ihania kommentteja! :)