keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Sukkasato, osa 1: Miesten maailma

Sukkasadon purkamisen aloittaa karvaisten jalkojen sarja. Kaikki neulottu pukinkonttiin (paitsi että taisi yksi pari jo eksyä kotimiehen jalkoihin, eli pitää varmaan ainakin vielä yhdet tehdä ennen joulua).

Malli: Kärjestä aloitettu perussukka
Lanka: Novita 7 Veljestä 120 g
Puikot: 3,5 mm

Malli: Sama kuin edellä, paitsi raidat toisin päin
Lankat: Novita 7 Veljestä 120 g
Puikot: 3,5 mm

Nimesin nämä parit Turtle Stripes-sukiksi, kun ihan tuli jotenkin kilpikonna tuosta värityksestä mieleen. Opettelin myös uuden kantapään: Ullasta löytyi ohje kärjestä neulottuun kiilakantapäähän. Vähän enemmän värkertämistä siinä on, mutta piti saada vahvistetut kantapäät kun kovaan käyttöön nämä kuitenkin tulevat.

Malli: kärjestä aloitetut Petäjä-sukat by Eeva Saviranta
Lanka: Gjestal Nagano 100 g
Puikot: 3,0 mm

Petäjästä tykkäsin paljon. Miehille on vähän vaikea löytää malleja, joissa on ideaa mutta ei liian paljon. Miehet ei taida kovin koristeellisten sukkien päälle ymmärtää, katsovat vaan oudosti ja kaikessa hiljaisuudessa hautaavat sukat jonnekin sukkalaatikon uumeniin. Mie en taas neulojana jaksa kovin montaa paria sileitä perussukkia tikuttaa. Mutta nää oli kivat, mallikin oli mukava neuloa. Näissäkin kokeilussa tuo uusi kiilakantapää.

Malli:kärjestä aloitettu Jules by Kate Blackburn
Lanka: Novita Nalle 120 g
Puikot: 3,5 mm

Nämä on kokoa varsin iso, kuulin huhuja että lahjan saaja on isojalkainen. Ovat itse asiassa mallillekin vähän isot, ei sentään näy kuvassa. Mukava oli Juleskin, samat asiat pätee kuin Petäjissä. Ja kantapää on kanssa sama.

Nyt kun pitkästä aikaa neuloin miesten sukkia niin palautui taas mieleen, että kyllä sillä koolla on väliä (siis mie puhun SUKISTA, ei saa ajatella tuhmia). Iso sukka = paljon silmukoita = enemmän neulottavaa = enemmän aikaa. Ei siitä mihinkään pääse. Mutta nyt tuntuu hyvältä kun voi joululahjapaketteihin kääräistä lämmintä ja pehmeää (aikuinen varmaan sitä jo arvostaakin, muistan etten ainakaan itse lapsena arvostanut). Seuraavassa osassa jotain vähän sirompaa.

2 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Mukava katsaus miesten maailmaan :) . Petäjä-sukat etenkin saivat aikaan wow-efektin. Pitänee lisätä to-do listalle.

Susku kirjoitti...

Petäjiä kyllä voin suositella, mukavat olivat tehdä. Ja olen kuullut että muuallakin ovat miehet kyseisestä mallista tykänneet, joten ei varmaan tämä miun petäjä-lahja ihan metsään mene (puujalka vain puoliksi tahallinen).