maanantai 14. joulukuuta 2009

Lapaskuu, a.k.a. rannustinrepäisy

Päätin, etten kyllä jätä tämä vuoden töitä ensivuodelle esiteltäväksi. Kyllä asiat pitää hoitaa ajallaan (ainakin omalla vuosikymmenellään). Kiirettä siis pitää, mennään asiaan. Lapaskuu siis vierähti käyntiin marraskuun alussa (ja saapui päätepisteeseensä samaisen kuun lopussa). Tavoitteena oli tehdä iso määrä lapasia, mutta sitten tapahtui jotain odottamatonta. Olen tavallisesti hyvin projektiorientoitunut ihminen, eli tykkään kun on tietty tehtävä ja sille takaraja. Sukkasadossa tehdään paljon sukkia, lankahamsterien aikaan kulutetaan varastoja pois. Voi hyvin tehdä jonkin aikaa vain yhtä juttua, kun tietää että se loppuu nopeasti.

Mutta, tämän vuoden lapaskuun aikana iski täydellinen Lapaskyllästys. Ja kyllä, se on Lapaskyllästys, ei mikään pelkkä lapaskyllästys. Puolessa välissä kuuta ei vaan tehnyt enää mieli, ja se loppui sitten siihen. Olen hämmentynyt ja ihmetyksissäni, onko tämä merkki jostain vakavammasta? Vai olivatko kyseessä sittenkin vain sukkasadon jälkimainingit, raajanlämmitinkiintiön täyttyminen. Joudun varmaan odottamaan vastausta ainakin helmikuulle, hamsterit on seuraava todellinen näytön paikka. Toivokaamme parasta.

Vaikka loppukuu oli lapaseton, ei alkukuu ollut. Todisteet puhukoot puolestaan:

Malli: Knotty Gloves (ravrav) by Julia Mueller
Lanka: Novita Florica
Puikot: 2,5 mm

Tein vaan rannustimet (mikä ihme se oikea sana on? Kämmekkäät? Pöh, tykkään enemmän rannustimista.), mutta voisin kyllä kuvitella että teen joskus ihan sormikkaatkin. Nätti palmikko, ja ohje oli hyvä. Jostain syystä miun aivot ei osaa ajatella "knotty", ajattelevat aina vaan "nutty", joka on ihan väärin, nämähän on selvästi hyvin intellektuellit ja hillityt rannustimet.

Malli: Nalu Mitts (ravrav) by Leila Raabe
Lanka: Gjestal Silja Sock Yarn
Puikot: 3,0 mm

Koska kronologinen esittely on mielikuvituksettomille (tai minua organisoidummille): Nämä oli ekat lapaskuun valmistuneet. Halusin heti seuraavana päivänä luennolle käteen, eli eikun aamulla kiireessä kamera miehelle ja parvekkeelle poseeraamaan. Onneksi yksi otoksista oli ihan onnistunutkin, se siis näkyvissä yllä. Näitä olen pitänyt ehdottomasti eniten, tykkään ihan tosi paljon. Sopivatkin yllättävän moniin vaateyhdistelmiin (kokonaisuus, ihmiset, kokonaisuus!), koska ovat huomaamattomammat kuin esimerkiksi yllä ja alla olevat lämmittimet. Valitettavasti vain nukkaantuminen alkoi jo ensimmäisestä käyttökerrasta ja jatkuu edelleen. Täytyy pistää listalle, että tekee toisetkin, nämä kun istuu käteen kuin valetut.

Malli: Garden Trellis Mitts (ravrav) by Sharryknits
Lanka: Novita Rose Mohair
Puikot: 3,5 mm

Näistä ei mitään erikoista sanottavaa, kiva ja simppeli malli, väri yllättävän vaikea sovittaa muuhun puvustoon. Nyt joulutunnelman kohotessa ovat kyllä juuri oikeaa sävyä.

Malli: Porphyria (ravrav) by Cissy Black
Lanka: Itse koolattu Novita Bambino 30 g
Puikot: 3,0 mm

Tämä oli taas niitä malleja, joka oli pakko tehdä heti kun näki ensimmäisen kerran. Ihanaiset ovat, ja väri on upea (koolattu, kyllä, ihan ite) (paitsi että en voikaan sitten sanoa, että upea väri, itsekehu jne.) (no höh, olen tosi ylpeä tuosta väristä, sanon kyl että on upea, ihan uhallanikin!).


Malli: ihan omasta päästä,
paitsi palmikkoon mallia Lesley Stanfieldin kirjasta
Kauneimmat Neulemallit
Lanka: Itse koolattu Novita Wool 40 g
Puikot: 3,0 mm

Näistä tykkään, väri on kyllä nami. Vähän tuli napakat, jos teen toiset niin pitää muutama silmukka heittää mukaan lisää. Ja palmikostakin tykkään. Onpas omakehupäivä. Mietin, että näistä saattaisi vaikka ohjeenkin kirjoitella (kirjoitettavien ohjeiden jonoon vaan), jos sille päälle sattuu.

Lapaskuun saldo siis viisi paria. Ei mikään ihmeellinen, mutta ei nyt katsota tätä niin suorituskeskeisesti, hauskaahan tämä vain on. Ensi vuonna sitten uudestaan (hui, kun tuntuu kaukaiselta..).

6 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Aikas hienot viitoset! Ja koolattu väri on hieno, toisaalta mä oon vihreä hullu :D mut on se silti hieno! Tuossa oli jokunen malli jotka olen ittekkin haaveillut toteuttavani.

miumu kirjoitti...

On kyllä todella kauniita! Niin mallit kuin väritkin.

Inkeri kirjoitti...

Toinen toistaan kauniimpia käsien lämmittimiä.

Mari kirjoitti...

Upeita kämmekäitä! Ihania malleja, kauniita värejä :)

Emma kirjoitti...

Melkoinen satsi, ei kyllä palele siun ranteet tänä talvena! Ja kauniitakin vielä :) Mukava blogi.

Anonyymi kirjoitti...

Siis aivan ihania kämmekkäitä!! Tekisin itsekin, jos niitä osaisin käyttää.... En vain ole löytänmyt sopivaa ilmaa. Aina on liian kylmä tai kuuma..... :(