keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Paljon puhetta (ja kuviakin) viime vuodesta

Yritys oli mutta yritykseksi myös jäi. En sitten ehtinytkään esitellä viime vuoden töitä oikean vuoden puolella. Koko joulunaika vierähti kotopuolessa reissatessa, ja matkalla ollessa on yllättävän hankala päivittää blogia (pitää pistää mieleen, etten koskaan aloita matkailublogia, olisi miun käsissä kuollut idea jo syntyessään). Ny se sitte tulee, loppiaisen kunniaksi, yhteenveto loppuvuoden ja muutenkin koko viime vuoden saavutuksista.


Malli: Tangled Yoke Cardigan (ravrav) by Eunny Jang
Lanka: Gjestal Silja Sock Yarn 315 g
Puikot: 3,5 mm

Kuten ehkä taustalta näkyy, kuva on otettu jo aikapäiviä sitten. Muutenkin tämä takki on kokenut paljon odottelua. Neulominen valmistui nopsaan, mutta sitten alkoi nappien odotus. Kun napit saatiin paikalleen alkoi kuvaamisen odotus. Kun kuvat olit otettu, alkoi kastelemisen odotus (vaihtoehtoisesti miun laihtumisen odotus, mutta luulisin että se kastelu on helpompi ja nopeampi tie), joka itse asiassa jatkuu yhä. Tästä siis tuli hiukan kaponen, mutta muuten aivan ihana. Lisäsin muutaman tuuman pituutta hihoihin ja helmaan, muuten menin ihan ohjeen mukaan. Palmikon kanssa sai vähän pähkäillä, mutta onneksi ei tarvinnut purkaa kertaakaan.


Lähikuvassa napit, joita takki sai odottaa. Fimoa kaupasta, vinkkiä netistä ja eikun näpertelemään.Malli: Minimalist Cardigan (ravrav) by Ruthie Nussbaum
Lanka: Cascade 220 Wool 415 g
Puikot: 4,5 mm

Tämä on ihan miun lemppari. Kun tuli kylmä ja villapaitasäät niin tätä olen pitänyt ehdottomasti eniten. Myöskin ensikosketus Cascaden 220 :een, johon tämä takki kyllä synnytti suoranaisen himon. Suosittelen tätä mallia kaikille, todella mukava villatakki (ja on vielä aika tyylikäskin).

Kyllä muuten taas huomaa, että mies on ollut kameran takana. Jotenkin se osaa aina löytää kuvakulmat, joissa tuo rintavarustus korostuu kuin objektiivin kanssa kuvaisi..


Malli: Noro Striped Scarf (ravrav) by Jared Flood
Lanka: Järbo Garn Fantasi n. 150 g
Puikot: 4,5 mm

Viime maaliskuussa tapahtuneen pienen, köh, lankeamuksen seurauksena käsissä oli neljä kerää "noromaista" lankaa, joten halusin tehdä sen kuuluisan norohuivin (varsinkin kun en ole ikinä raaskinut sitä oikeaa tavaraa ostaa). Lanka oli aika löyhäkierteistä, mutta seurauksena huivista tuli pehmoinen ja paksu. Välillä neuloessa iski se "yksi raita vielä" -syndrooma, oli tosi hauska katsoa erilaisten väriyhdistelmien syntymistä. Huivilla on pituutta vähän yli miun verran (eli varmaan n. 170 cm), eikä vielä ole päätetty meneekö se lahjaksi vai otanko itse käyttöön. Uutta huivia tekisi kyllä mieli, omaan kaulaan saattaisi siis mennäkin.Malli: Hay, Baby! Cloth by Elaine Fitzpatrick
Lanka: Novita Bambu 15 g
Puikot: 3,5 mm

Okei, siis jos aikoo tehdä käyttöön tarkoitetun tiskirätin, niin siihen ei todellakaan kannata valita kuvioksi ylisuloista eläintä. Tarkoitus oli testata kehuttuja bambutiskirättejä (käytössä on jo puuvillaisia, mutta imuteho ei ole aivan sitä mitä olisin halunnut), mutta mie en taida raaskia käyttää tätä!


Malli: Penguin Washcloth by Elaine Fitzpatrick
Lanka: Novita Bambu 15 g
Puikot: 3,5 mm

Uusi yritys, tätä ehkä saattaisi käyttääkin. Ei siksi etteikö pingviini olisi niin ikään ylisuloinen olento, vaan ihan siitä syystä ettei tällä ole nappisilmiä, joilla se sinua katsoisi. Viimein pääsee testaamaan. Loppukerästä teen kyllä vaan aikaoikealla suorakulmion, välttyypä tällaisilta moraalisilta pohdinnoilta.


Malli: oma, perusjoustinpipo
Lanka: Novita 7 Veljestä 200 g
Puikot: 3,5 mm

Anoppi toivoi joululahjaksi valkoista joustinneulepipoa, tein tällaisen. Toiveiden mukaisesti tein kaksinkertaiseksi käännettävän (suomeksi: tosi pitkän) reunan, paremman tuulenkestävyyden aikaansaamiseksi. Yllättävän paljon meni lankaa. Valmiina ollut kerä seittemää veljestä ei riittänyt edes kavennuksiin asti, joten piti ostaa uusi. Nyt on sitten taas jämäkerä jäljellä. Sitten sekään ei riitä seuraavaan projektiin, ja pitää ostaa taas lisää. Paha noidankehä, kirous suorastaan.


Malli: Duchrow 64.1 - Egeblad by Christine Duchrow
Lanka: Novita Virkkauslanka n. 30 g (arvaus)
Puikot: 2,5 mm

Joululahja mummille, käsityöihmisenä hän arvostaa käsintehtyä. Vielä kun lähdin joulunviettoon kotipuoleen, oli tämä pieni valkoinen mytty muovipussissa. Kotona sitten kiireessä kastelin sokeriliemellä ja pingotin. Seuraavana aamuna huomasin, että sokeriliemi oli ollut ihan liian laimeaa, eikun uutta lientä pintaa. Tämä toistui kokonaisuudessaan neljästi, viimeisellä kerralla tuskastuin sen verran että kaadoin sokeria seokseen niin että varmasti kovettuu, ja kovettuihan se. Voisihan sitä joskus katsoa ohjeitakin, kun joku on nämä kokeilut jo valmiiksi tehnyt. Toisaalta, sehän olisi fiksua ja säästäisi aikaa, en mie ny semmosta..


Malli: Shalom Cardigan by Meghan McFarlane
Lanka: Novita Maxi Mohair 400 g
Puikot: 7,0 mm

Muinaista antiikkilankaa, käsi ylös ken muistaa! Miulla majailee näitä wanhoja lankoja laatikoiden pohjalla iso pino, tätäkin merkkiä taitaa olla tummansinistä vielä jokunen kerä jossain. Muistoja nuoruuden lankahamstrausajoilta. Kuten näkyy, hieman muokkasin Shalomia. Olen huomannut, että vain parilla napilla ylhäältä kiinni olevat neuleet ei oikein istu minulle, joten tein napinlävet koko etulistaan, yhteensä seitsemän kappaletta. Lisäksi lisäsin taskut, koska tuntuivat sopivan (ja lankaa oli vielä jäljellä). Tein myös vyön, mutta se oli liikaa, päätin että tämä on hyvä näin.


Malli: oma, ylhäältä aloitettu peruskämmekäs (onko tuo edes sana?!)
Lanka: Drops Alpaca 45 g
Puikot: 2,5 mm

Muutama kerä Dropsin alpakkaa on majaillut omissa varastoissa jo pitkään, mutta en ole raaskinut mihinkään käyttää. Sitten joululomalla Joensuussa harhaillessani osuin ihka uuteen käsityökauppaan (hyi, nyt tuli piilomainontaa, suokaa anteeksi), joka myi monen muun ihanuuden seassa dropsin lankoja (tätä ennen niitä ei Joensuun kaupoista ole saanut, toim. huom.). Oli pakko ottaa tämä oranssi alpakka, kun se kutsui minua! Kotipuolessa lankoja esitellessä se ilmeisesti kutsui myös äitiä, joka halusi tästä kämmekkäät. Tein, kuvasin, jätin, jäin kaipaamaan. Piti käydä ostamassa vielä yksi kerä samaa oranssia itselle, niin voin tehdä ehkä joskus uudet omat.

Malli: sama kuin edellisissä, oma siis
Lanka: Drops Fabel, 50 g
Puikot: 2,5 mm

Arvatkaas, mistä tämä Fabel tarttui käteen? Juuri niin, siellä oranssin alpakan kanssahan se köllötteli. Ihanaa, kun pääsee itse hipelöimään lankoja, ja näkee värit itse. Ruudulta (eli netistä tilatessa) värit on aina vähän pielessä (nimim. kokemusta on). Näistä tykkään kanssa todella paljon, ovat olleet jo kädessä useaan kertaan. Värikin antaisi olettaa että sopivat useimpiin vaateyhdistelmiin. Fabel on ainakin sukissa osoittautunut aika kestäväksi langaksi, nyt se pääsee kunnon testiin näiden muodossa. (kuten voi huomata, kuvattiin ulkona pakkaspäivänä. Kädet jäätyi, iho kananlihalla, mutta taiteen (tai mitä tämä nyt onkaan) vuoksi pitääkin kärsiä, kai..)


Malli: Minimalist Cardigan by Ruthie Nussbau
Lanka: Novita 7 Veljestä 400 g
Puikot: 4,5 mm

Vuoden 2009 viimeinen valmistunut työ! Tykkäsin edellisestä minimalistista niin paljon, että piti tehdä toinenkin. Lyhensin hihoja muutaman sentin ja vastaavasti lisäsin sen helmaan. Tämä, kuten edellinenkin, sopii ihan kun valettu. Kiinnitys puuttuu vielä, ajattelin kehitellä jonkinlaisen nappi/solkisysteemin, kun kuitenkin tykkään pitää tuota kiinni. Väri on ollut koko ajan vähän kysymysmerkki, että pidänkö siitä vai en, mutta kyllä vaaka taitaa kallistua positiivisen puolelle, varsinkin kun tuttava keksi kutsua sitä korallinpunaiseksi. Heti kuulostaa nätimmältä. Lankaa meni itse asiassa hieman neljättä kerää, eli kaiken järjen mukaan pitäisi olla yli 450 g. Vaaka kuitenkin väittää että hieman vajaat 400 g. Hyvä, Novita!

Siinä oli sitten vuosi 2009. Oman (tosin hieman hataran) kirjanpidon mukaan tänä vuonna neuloin (ja vähän myös virkkasin) yhteensä
9 750 g
lankaa! 10 kg, niin lähellä, mutta niin kaukana.. Lankaa tuli ostetuksi 13 950 g, eli varaston paino nousi vuoden aikana 4 200 g (liikaa herkkuja, siinä lihomisen syy). Hassuna kuriositeettina, siinä maaliskuun rysäyksessä tuli ostettua lankaa 4 300 g, joten ilman sitä olisi jääty miinukselle.

Mitä tulee uuteen vuoteen, miulla on pari ajatusta (ei voi sanoa lupauksiksi, ainakaan vielä). Eli vuonna 2010:
-En osta Novitan lankoja (ja tämä siksi, että olen vähän kyllästynyt laatuongelmiin tuon kanssa, valitettavasti sitä ei aina siellä lankahyllyn ääressä muista..) (niin, ja poikkeuksena tilaustyöt, jos Novitaa välttämättä halutaan)
-Helmikuusta eli lankahamstereista lähtien en osta lankaa vähintään kuuteen kuukauteen (eli heinäkuun loppuun asti mentäisiin langatta, ja tästähän on sitten poikkeuksena joululahja-lahjakortit, jotka saan käyttää)

Vielä olisi tammikuu aikaa rillutella ja täyttää varastoja, sitten alkaa (langan suhteen) siveellinen kausi. Millähän sitä enää itseään sitten lohduttaa, jos ei lankaa voi ostaa?

Haluan vielä toivottaa, vähän myöhässä, mutta melkein ajallaan:

Hyvää uutta vuotta 2010 ihan kaikille!

P.S. Ai niin, kiitos lapastimia kommentoineille!

8 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Hei! Enpäs muista olenko ennen kommentoinukkaan, jonku aikaa olen kuitenki lueskellu sinun blogia. :o)
Kivan näkösiä neuleita sulla syntyny viime vuonna. Varsinki nuo Minimalistit. Se on mulla ittelä to do -listalla ollu jo jonku aikaa, ko olen pohtinu sopivaa lankaa. Sain just yhen neuletakin valmiiksi, joten seuraavan vois alottaa. Ehkä se lankaongelma tässä tilipäivän koittaessa selkiintyy seki viimein. ;o)
Mukavaa uutta vuotta myös sulle!

Villilanka kirjoitti...

Uuh, mikä megapostaus. Ja ihana tuo toinenkin Minimalist <3 Oot ihan Guru! Ja kiiiitos ihanasta joululahjasta!Pääsetkös neuletapaamiseen?

Emma kirjoitti...

Voi ei miten ihania villatakkeja, nuo kaksi ylintä! Oot sie kyllä taitava. Nuo ohjeet on pakko ostaa... Mie muistan tuon maxi mohairin, neuloin siitä seiskaluokan käsityötunnilla aivan järkyttävän MUSTAORANSSIN villapaidan :DDD Ja kiitos lankakauppavinkistä, hyvältä vaikuttaa tuo uusi puoti.

hillanen kirjoitti...

Upeita neuleita, varsinkin Minimalistit, ohh, miten kauniita, vau ja jee :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana neulekimara! Minimalistit sopii sulle ihan täydellisesti ja lehmärätti meni samantien mun to-do-listalle! :)

annn kirjoitti...

Sulla on ihanan värikäs ja hauskanoloinen blogi, pääsee kyllä seurattaviin blogeihin :) Nyt vasta eksyin ensimmäistä kertaa. Vinkkaanpa vielä blogissani olevasta arvonnasta. ;)

ArualMaria kirjoitti...

Kauniita neuletakkeja ja muita neuleita! :) Se on aina paras palkinto, kun neule istuu hyvin ja on mukava käyttää, kun värikin on mieleinen.

Anonyymi kirjoitti...

Eikää, vähänkö suloset nuo tiskirätit!