keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Hrr..

Se on jokavuotinen vitsi miten talvi aina yllättää autoilijat, mutta nyt täytyy myöntää että kylmyys on päässyt yllättämään miut. Tuntuu kuin kaunis ja kuulas syksy olisi äkkiä nykäisty julmasti pois ja korvattu tuiskulla ja viimalla, joka on niin kylmä että hampaissa asti vihloo. Eilen täytyi myöntää ankea totuus ja viimein raahata talvitakit ja -kengät varastosta. Myös jokasyksyinen asusteongelma on jälleen tehnyt comebackin: mikään viime talven lapaset ei miellytä, kaulaliinat ei sovi minkään kanssa ja pipot saavat pään näyttämään kananmunalta. Näinköhän sitä taas joutuu villa-asustetalkoisiin. Kyllästyvätköhän neulojat nopeammin vanhoihin tekeleisiinsä? Toisaalta kaikkiin vanhoihin töihin on jonkinlainen tunneside, mutta toisaalta päivät pitkät netissä näkee kuvia toinen toistaan suloisemmista malleista. Aita, ruoho, vihreä, jne.

Niin, oli miulla esiteltävä työkin (nyt kun ei blogannut pitkään aikaan niin on jonoa mistä valita).

Malli: Shetland Triangle (ravrav) by Evelyn A. Clark
Lanka: Pirkanmaan kotityö Ohut Pirkkalanka 100 g
Puikot: 4,0 mm

"Tää on hirmu suosittu, kokeilen" -sarja jatkuu. Ensikosketus Pirkkalankaan, ja kyllä tykkään. Rakastan tuota väriä ja mitä olen katsellut niin Pirkkalangassa noita ihania värejä riittää. Shettis mallina lunasti kyllä odotukset: helppo mutta todella nätti lopputulos. Minulle tulee tuosta kuviosta ja väristä mieleen maalaisromanttinen ohrapelto ilta-auringossa (en tosin ole nirso, muutkin viljat sopii ko. mielikuvaan). Ei sillä että sellaista kaupunki-ihmisenä olisin koskaan omin silmin nähnyt..

Huivin loppusijoituspaikka on vielä mietinnän alla. Vaikka rakastan lopputulosta ja varsinkin väriä, en oikein käytä hartiahuiveja, ja kaulassa tämä menisi armottomasti ruttuun. Pitänee alkaa tähyillä mahdollisia joululahjauhreja.

8 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Upea! Mielettömän kaunis! Iiiihana väri!

Mari kirjoitti...

Kaunis huivi!

Mammutti kirjoitti...

Kaunis! Kuin valaiseva appelsiini, sopii syyspäiviin!

Raisu kirjoitti...

Aivan upean näköinen huivi! Tuo suosikki on houkutellut minuakin kovin ja tämän C-vitamiinipommin jälkeen hinku sen kuin yltyy :).

Susku kirjoitti...

Kiitos kaikille ihanista kommenteista. Valaiseva appelsiini, hih! :D

Raisu: Siitä vaan, ohje oli kiva eikä ainakaan vaikeudella pilattu. :)

Anonyymi kirjoitti...

Heh, niin totta tuo että, joka talveksi/kevääksi/kesäksi/syksyksi on pakko saada uudet kaulaliinat, huivit, sormikkaat, lapaset, pipot, koska mikään ei enää sovi mihinkään... Vastaus:kyllästyn!

Susku kirjoitti...

JossuP: Onneksi en siis ole yksin tämän kanssa! Pitäisi varmaan tehdä jonkinlainen kierrätyssysteemi: muutama eri asustekerta, joita aina vuosittain vaihtaa, niin että samat asusteet tulisi aina käyttöön muutaman vuoden välein, ja aina voisi sitten nauttia "uusista" asusteista. Tiedä sitten toimisiko käytännössä, vai onko se uuden viehätys vaan liian voimakas..

Marika kirjoitti...

Kaunis huivi! Minulla tulosillaan valkeena, tosin lanka on niiiin ohutta etten oo varma saanko koskaan valmiiksi ;)