lauantai 3. tammikuuta 2009

Suuri Pastaolento on saapunut

Uusi vuosi, tuntuu tosin ihan samalta kuin viime vuosikin. Samahan se on syntymäpäivissäkin. Juhlitaan kuin suurtakin siirtymää, mutta oikeasti tuntuu ihan samalta kuin edellisenäkin päivänä, tai sitä edellisenä (paitsi ehkä jos on saavuttanut jonkin oikean rajapyykin, kuten täysi-ikäisyyden, silloin voi olla pientä erilaista vipinää ilmassa).

Tässä blogissa eletään vieläkin menneisyydessä, sillä viime vuoden joululahjatöitä on edelleen pari näyttämättä. Tässä tulevat siis viimeiset:



Malli: Oma, palmikko Neulojan Käsikirjasta (Stanfield/Griffiths)
Lanka: Novita 7 Veljestä 130 g
Puikot: 3,5 mm

Nämä ovat projektin "kerrankin joululahjat ajoissa valmiiksi" alkuaikojen tuotantoa. Eli valmistuivat oikeasti ajoissa, elokuun loppupuolella. Menivät äidille. Kaihoisana katselen tuota ihanaa auringonpaistetta, nyt kun katsoo ulos niin kovin harmaalta näyttää.



Malli: Flying Spaghetti Monster by Sherry W.
Lanka: Novita Alabama 25 g, Novita Nallea pieni määrä lihapulliin
Puikot: Pasta 3,0 mm, pullat 2,5 mm

Lentävä Spagettimonsteri on siis saapunut. Nuudelit i-cordia, sisällä rautalankaa. Silmiä etsin kissojen ja koirien kanssa, mutta en löytänyt, joten piti taas tehdä itse huovasta. Hyväthän noista tulee noinkin. Tämä on poikaystävälle. Oli muuten vaikea kääriä paketiin niin, etteivät nuudelit väänny!




Pastaolento löysi heti paikkansa kirjahyllystä, kirstunvartijana.

Ja siinä ne sitten näyttäisi olevan, miun viime vuoden joululahjat. Tosin ihan heti joulun jälkeen löysin useankin ohjeen, jotka olisivat sopineet erinomaisesti joululahjoiksi. Ehkä yllätän itseni ja teen tänä vuonna KAIKKI joululahjat oikeasti ajoissa (toimiikohan tämä ikinä kenelläkään?).

En alunperin aikonut, mutta tein nyt silti pientä inventaariota viime vuodesta. Katselin vähän tehtyjä töitä, ja laskeskelin kulutettua lankaa. Viime vuonna neuloin ja virkkasin keristä asioiksi yhteensä 7,5 kg lankaa. On se aikamoinen määrä, kun en ole villapaitoja tai raskaita peittoja tehnyt (kun katselin, niin suurin osa töistä oli alle 100 g:n painoisia). Uskaltaisikohan ottaa tämän vuoden tavoitteeksi 10 kg (ja mielellään noista varastolangoista). Pistin nyt tuonne sivupalkkiin laskurin, että saan omaa langankulutusta seurailtua. Toivokaamme onnistunutta neulontavuotta ilman neulontavammoja.

Ei kommentteja: