sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Käpälänlämmittimiä joka lähtöön

Tämä on sitten viimeinen kerta kun palaan viime vuoden töihin. Esittelyssä siis vuoden 2008 viimeiset valmistuneet.



Malli: Osmocat Ullasta
Lanka: Novita Nalle, varmaan jotain 45 g
Puikot: 3,0 mm

Oli tarkoitus tulla lapaset, mutta kireä käsiala pisti kapulaa rattaisiin. Vaikka lisäilin muutaman ylimääräisen silmukan joustimen jälkeen, ja tein vielä isommilla puikoilla, oli tulossa liian kireät lapaset. Tein sitten hätäratkaisun ja jätin kämmekkäiksi, joista tulikin oivalliset. Kulutetun langan määrä on arvio, vaa´an puutteessa en pystynyt punnitsemaan. Nämä nimittäin valmistuivat kotona vanhempien luona ja äiti tykästyi sen verran paljon että jätin nämä sinne ja päätin tehdä itselle tilalle uudet.



Malli: Pescovegetarian mittens by Veera Villapuu
Lanka: Novita Mambo, kirjaimellisesti tasan 1 kerä (100 g)
Puikot: 6,0 mm

Näitä oli mukava tehdä. Mallineule on helppo, mutta hauska, ja valmistuivat yhdessä illassa. Olin sen verran innoissani että lähtivät heti seuraavana aamuna kätösiin ja ovat olleet tämän hetken ykköshanskat siitä lähtien. Kuvassa esiintyvästä pienestä nyppyisyydestä huomaakin, ettei ole ihan tuore tuote enää kyseessä. Näitä pitää kyllä tehdä lisää.



Malli: ihan oma sävellys
Lanka: Garnstudio Drops Fabel, jälleen täsmälleen 1 kerä (50 g)
Puikot: 3,0 mm

Oli vain yksi kerä. Oli myös pari palelevia ranteita. Siitä tuli rannustimet. Fabel on kyllä varsinainen huijauslanka (vaikkei vilppi olekaan tarkoitukseni), kotipuolessa moni ehti jo ihastelemaan että miten sinä noin monella erivärisellä langalla jaksat väkertää..

Kuten näkyy, vaaka ei ollut ainoa asia joka puuttui. Matkasta olivat jääneet myös kuvaaja sekä kameran jalusta, joten piti harjoittaa "poseeraa toisella, kuvaa toisella" -tekniikkaa. Onneksi sentään valo oli hyvä (taustalla näkyykin alkava auringonlasku), ja lavasteet kauniit.


Malli: Oma väkerrys
Lanka: Garnstudio Drops, jämäkerä 8 g
Puikot: 3,0 mm

Näinkin pieni projekti odotteli sitten vuoden verran tekemistään. mp3-soitin pysyy helpommin menossa mukana kun johdot eivät kiemurtele valtoimenaan jossain laukun pohjalla, eikä näyttökään naarmuunnu niin helposti. Tässä taitaa päteä sama logiikka kuin ompelussa: Tuulipuvun tai vaikka juhlamekon kyllä kokoaa kasaan parissa päivässä, mutta auta armias jos housuja pitäisi lyhentää (nimim. kaikki lahkeet lyhennetty hakaneuloilla).

Se siitä, loppu, mennyt on. Vuosi 2008 paketoitu ja pistetty lopullisesti säilöön, vuosi 2009 otettu kääreistä uutuudenkiiltävänä ja valmiina toimeen. Tämä onkin hyvä aika (vaikkakin hieman myöhäinen) toivottaa teille kaikille onnellista vuotta 2009!

Ei kommentteja: