keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Seuraa.. yllätys, yllätys, patalappuja!

Ja taas näitä. On ollut vähän flunssanpoikasta eikä ajatustyöhön jaksa keskittää hirvittävästi energiaa. Siis olen tehny töitä, joissa ei tarvitse ajatella. Nämä menee jo melkein silmät kiinni:


Malli: sama vanha Reverse Hotpad, oma
Lanka: Novita 7 Veljestä (kai, vyöte jossain avaruuden tyhjiössä) 40 g
Koukku: 3,5 mm


Malli: Reverse Hotpad
Lanka: Novita 7 Veljestä (tavan ja raita) 54 g
Koukku: 3,5 mm

Tuleeko kenellekään muulle tästä mieleen sellaiset Pandan täytelakritsit?

Ok, täytyy myöntää että tavallaan sorruin. Alkoi tulla jämänöttöset korvista ulos ja inspiraation ja motivaation säilyttämiseksi oli pakko korkata kokonainen kerä. Tai seitsemän.


Malli: oma, peruspalapeitto
Lanka: Novita Palma 300 g
Puikot: 4,5 mm, reunukseen koukut 5,0 ja 6,0 mm

Nämä palmat ovat kulkeneet mukana sieltä vuosituhannen alkupuolelta lähtien. Aina on ollut tarkoitus tehdä peitto, mutta tähän asti olivat saaneet olla rauhassa. Nyt päätin että saa mallin odotus loppua, pois tällaiset. Palat on neulottu kulmasta kulmaan ainaoikeaa, yksi kerä per pala. Yhdistetty virkkaamalla ja viimeisestä keränlopusta virkkasin reunoille kolme kerrosta kiinteitä silmukoita. Koko on noin 80x120 cm, eli sopiva syliin tai hartioille, nukkupeitoksi siinä ja siinä. Olisin voinut suuremmankin tehdä, jos olisi lankaa ollut, mutta tulee tämä käytetyksi tällaisenaankin.

Tuo kulmasta kulmaan neulominen on muuten vähän vaarallista, sillä ainakin palmalla neulottuna ainaoikea jousti paljon enemmän leveys- kuin korkeussuuntaan, joten paloista uhkasi tulla vähän venkuroita. Onneksi yhteenkursiminen tasoitti melkoisesti, lopputulos on reilusti siistimpi mitä uskalsin odottaa.

Jämälankapussi on kutistunut huomattavasti, muttei tarpeeksi, ja aiheuttaa jo jonkinsorttista ahdistusta pengottaessa. Pidän siis hetken siitä taukoa (ei tämä nyt liian totiseksi raatamiseksi saa mennä) ja aloittelen lisää täysiä keriä hyvällä omallatunnolla. Tämän hetken hamsterisaldo on nyt kokonaisuudessaan 1304 g, joten odotan että ainakin tuo kahden kilon rajapyykki menee vielä rikki. Onhan tässä sentään vielä 10 tehokasta neulontapäivää aikaa.

P.S. Selailin näitä, kahdesti, enkä langennut! On tämä langanostolakko opettavaista, itsekuri kasvaa kohisten.

Ei kommentteja: