tiistai 24. helmikuuta 2009

Loppukiri käynnissä

Hamsterikuun viimeiset päivät ovat käsillä. Helmikuu hulahti ohi, ihan kuin vasta viime viikolla olisi vielä ollut tammikuu. Aika rientää kun on kiire. Melkein yhtä huomaamatta hiipii kevätkin lähemmäs; tänään on aurinko on paistanut aivan jumalaisesti ja kotimatkalla jostain männynlatvasta kuului ihanan tuttu "titityy". Siispä lähestyvän kevään innoittamana:


Malli: Crochet Picot Flower by Julie Armstrong Holetz
Lanka: sekalaisia mohairjämiä, yhteensä 45 g
Koukku: 3,0 mm

Nättejä ja nopeita kukkasia, virkkailin ihan virkkailun ilosta (ja koska en keksinyt pienille mohairpalloille muutakaan järkevää käyttöä). Näihin jäi melkein koukkuun (puujalka tahaton), "Vielä yksi kukka!". 24 kukkaa syntyi 45 grammasta, joten yhden kukan paino jää alle kahden gramman. Ei ehkä kaikkein ideaalisin hamsterityö, mutta nautinnollinen sellainen. Nyt pitää vielä keksiä mitä näillä tekee. Ainakin jokunen menee rintakoruiksi ja asusteiden piristykseen.



Malli: Hug by Sarah Pasternak from Knitty, Fall 2008
Lanka: Novita Jumbo Soft 200 g
Puikot: 10,0 mm ja 7,5 mm

Halaus ystävälle, tämän kaulaliinan idea on ihana. Lanka on jälleen muinaisia, vuosituhannen vaihteesta, veikkaan. Tein huivin muuten kympin puikoilla, mutta kun sormista uhkasi tulla vähän lörpöt, niin vaihdoin niiden ajaksi 7,5 mm puikot. Tuli hyvät ja napakat. Huivi on muhkea ja lämmin, eikä puhettakaan että päät tungettaisiin takin sisään piiloon!

Viime viikolla iski pienenlainen hamsteriangsti (kuten jossain vaiheessa on kai väistämätöntä). Ei enää hirveästi huvittanut olla luova ja nopea. Tein sitten taktisen vedon ja valmistin miehelle sukat.


Malli: Thuja by Bobby Ziegler from Knitty, Winter 2005
Lanka: Novita 7 Veljestä Raita 112 g
Puikot: 3,5 mm

Tavallisesta poiketen aloitin nämä varresta. Ei tarvinnut miettiä mitään, sai vaan neuloa. Ja kappas, kun sukat valmistuivat niin oli intokin palannut ja teki taas mieli uusien projektien pariin. Tärkeää ei kai ole mitä neuloo, kunhan neuloo.

Näiden jälkeen hamsterisaldo on komiasti 1661 g. Todellisuudessa se on vähän isompikin, mutta osa valmistuneista on vielä kuivumassa. Olen hyvin luottavainen kahden kilon ylityksen suhteen.

2 kommenttia:

Peppiina kirjoitti...

Vitsi on sulosia kukkasia! Vallan hyvälle mielelle tulee noista!

Kikka kirjoitti...

Heii, miulle tuli ahaa-elämys noista kukkasista :) Se oot sie!