sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Lunta tupaan ja porstuaan

Viime kesänä ei lunta satanut, nyt sitä tulee sitten senkin edestä. Onneksi pahin myräkkäpäivä oli sunnuntai, ei tarvinnut lähteä minnekään. Tätä myrskyä oli siis ihan miellyttävää seurata ikkunan läpi kuuma teemuki kourassa ja keskeneräinen lapanen pöydännurkalla odottamassa.

Tein taas pienen sunnuntaispurtin ja viimeistelin kahdet lapaset kerralla, halusin että ehtivät lapaskuun tämän viikon saldoon.

Lupailin tekeväni toisetkin Ailit, ja tässä ne nyt ovat.


Malli: Ailin Lapaset, Ulla 03/05
Lanka: valkoinen Novita 7 Veljestä 55 g
punainen Gjestal Maija 22 g
Puikot: 3,5 mm täysvalkoisiin osuuksiin ja
4,0 mm kaksiväriseen osuuteen

Lisäsin leveyteen yhden mallikerran ja otin käyttöön isommat puikot. Silti eivät ole liian isot, vaan justiinsa sopivat. Ei näitä montaa paria kehtaa putkeen tehdä, mutta on ehdottomasti nätti malli. Nämä täytyy pitää mielessä tulevaisuutta ajatellen.

Lapaskuussa on tehty useampi pari suloisia siililapasia, joten intouduin minäkin tekemään omat. Lopputulos näyttää tältä:



Malli: Siililapaset by tinttitintti
Lanka: Novita 7 Veljestä Raita 40 g ja
Sandnes Garn Funny Lux 30 g
Puikot: 4,0 mm

Täytyy sanoa, aika lutuset niistä tuli. Sain jopa raidat sattumaan kohdalleen ilman sen suurempaa langanhukkaa. Alkuperäistä ohjetta pääasiassa vilkuilin, omia muokkauksia on jonkin verran. Varren tein pyörönä ja selkämys on pelkkää pörrölankaa ilman tuota seitsemää veljestä, sidoin vaan reunoissa langankierroilla puolet yhteen. Laiskana en jaksanut alkaa nenää erikseen kirjomaan, tein vaan kärkeen pari kerrosta mustalla. Silmät solmupistoilla.


Vähän uteliaampi kaveri tämä oikeanpuoleinen.


Taitaa taas käydä niin, että ovat liian suloiset pidettäviksi. En varmasti itse raaski käyttää, joten menevät lahjoituksena suloisia asioita arvostavalle läheiselle, pääsevät sitten sitä kautta käyttöön.

Nyt on lapaskuun saldo kuusi paria, tavoitteena on siis kymmenen. Aikaa lopuille neljälle parille viikko. Saattaa olla, että täytyy taktikoida hieman. Suunnittelilla olleet kirjoneulelapaset jäävät varmaan parempaan hetkeen, toisaalta kämmekkäitä ja rannustimia voisi tehdä vielä jokusen. Tästä alkaa kohta olla leikkimielisyys hieman liian kaukana, mutta minkäs suorittaja luonteelleen mahtaa?

Tämän päivän lapastelut on ajan puutteen takia jo lapasteltu (hei, oikeasti, löysikö joku sen paikan mistä voi ostaa niitä lisätunteja päivään?), onneksi heti huomenna pääsee uusien mallien pariin. Jos varastoista löytyy sopiva lanka, ovat uuden Ullan Fortunellat aivan pakolliset, niihin rakastuin ensisilmäykseltä. Keltaisia pallukoita, kuka muka voisi vastustaa?

Myös Siili toivottaa teille kaikille hyvää illanjatkoa!

6 kommenttia:

puikkotiikeri kirjoitti...

Nuo siilit on kyllä sit niiiin söpöstyksiä. :) Kivasti osuu kuonossakin raidat kohdalleen, että tulee tuommoinen tummanruskea suu.
Ailit on myös tosi nätit, varsinkin tuossa väriyhdistelmässä. Tuo malli pitää ehdottomasti itekkin testailla...

teisa kirjoitti...

Vähänkös söpöt siilit! Käsinukkeja ihan.

Susku kirjoitti...

Kiitos, olen itsekin vielä ihan noiden siilien lumoissa, hurmaajia mokomat.

eva: Ailit kannattaa ehdottomasti kokeilla, hyvä malli on. Kunhan vaan muistaa varmistaa ettei vahingossa tee liian pieniä.. :P

teisa: Käsinukkeja, hyvä idea! Voisikin pistää talteen (kuuluisa paikka, josta kaikki katoaa, hmm..), jos sitä vaikka jonain päivänä päättäisi lapsiakin hankkia, olisi käsinuket valmiina. :D

Riitta kirjoitti...

Nuo siilit kyllä innostaa kokeilemaan itsekin. Raitalanka toimii ihanasti, ja pörröä on juuri sopivasti :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi, suloiset siililapaset :)
Tein viime talvena noita Aili-lapasia useammatkin. Tosi kiva malli !

Kangaskasa kirjoitti...

Kyllä on suloiset siililapaset, niin herttaiset katseet!