keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Kohta se tulloo!

Nyt on sitten viimeiset mahdollisuudet tehdä tämän vuoden juttuja. Tänään tässä taloudessa oleskellaan, illalla syödään hyvin ja käydään katsomassa olisiko ulkona jonkinlaista rakettiesitystä tarjolla.

Jostain syystä näkyy todella huonosti tuo edellisen postauksen virkattu liina. Minulla on varsin usein bloggerin kanssa erimielisyyksiä kuvista, liekö vika sitten ohjelmassa vai käyttäjässä..

Esitellään nyt kuitenkin muutama joululahja lisää.


Malli: oma perussukka x8
Lanka: Novita 7 Veljestä n. 390 g ja Novita Sukkis n. 130 g
Puikot: 4,0 mm

Mittatilaustyönä tehtyjä sukkia. Kärjestä aloitettu, kantapään alta ompelulangalla vahvistettu ja kiristämätön malli.



Malli: muokkailtu Mauritius Dodo (raverly) by Melissa Mall from Crochet Me
Lanka: Tunnistamaton froteetyyppinen lanka, pieni määrä
Koukku: 3,0 mm

Kuten jo kuvasta näkee, niin eihän se mikään dodo ole, vaan pikkuruinen Chocobo! Tämä lähti ystävälle, joka tutustutti minut Final Fantasy -peleihin silloin joskus, kauan sitten. Samaan osoitteeseen meni vielä toinenkin otus:



Malli: Tiny Cthulhu! (ravelry) by amber from Cthulhu Crochet and Cousins
Lanka: Marks & Kattens Carolina, pieni määrä
Koukku: 3,0 mm

Kuvassa Suuri Muinainen katsoo poispäin, säästääkseen blogin lukijan hulluudelta.



Malli: Tiny Turtle by Raynor Gellatly from Knitted Toy Box
Lanka: Novita Nalle, muutama metri
Puikot: 2,5 mm

Kuvaan olisi toki voinut laittaa jotain näyttämään näiden pikkuisten todellisen koon. Koska en sitä älynnyt ajoissa, on vain tyydyttävä sanomaan, että pituutta on reilut 6 cm kuonon kärjestä kilven takaosaan. Suurista olennoista ei siis ole kyse. Nämä ovat menossa ystävälle ja hänen miehelleen, jotka astelivat avioliiton auvoisaan satamaan viime syksynä. Varsinainen saajalle toimitus on hieman kesken, sillä en saanutkaan näitä annettua joulun alla kotopuolessa käydessäni, kuten oli tarkoitus.

Pari lahjaa jäi vielä näyttämättä, mutta se siirtynee ensi vuoden puolelle. Eilen avattiin poikaystävän kanssa keskinäiset lahjat, ja yhdestä paketista paljastui Sims 2, jonka parissa eilisilta ja tämä aamu nätisti vierähtivätkin. Neulomistakin pitäisi ehtiä harrastamaan jossain välissä. Jos olet ihminen, jolla on liikaa aikaa käsilläsi: Ota yhteyttä, kyllä jonkinlaiseen sopimukseen aina päästään.

sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Humps vaan, ja sinne se joulu meni

Täällä taas, elossa ja terveenä. Edellisestä postauksesta ehtikin jo vierähtää aika karmivan pitkä tovi, mutta tällä kertaa kyse EI ollut siitä tavallisesta (laiskuus, ajanpuute jne). Vajaa kuukausi sitten, eräänä kauniina aamuna, kone sanoi poks (ei oikeasti, vaan kuvainnollisesti) ja päätti olla toimimatta enää. Huoltoonhan se mokoma piti lähettää. Siellä koputeltiin ja naputeltiin aikansa, ja kun kone viimein rantautui takaisin, oli joulukiireet jo sellaisessa vauhdissa ettei kirjoitteluun jäänyt juurikaan aikaa. Kuten siis voi nähdä, syy oli kokonaan minusta riippumattomista tekijöistä, joihin itse olen täydellisen syytön.

Joululahjat ovat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta jo matkustaneet saajilleen, joten niitä voi alkaa esitelläkin ihan kuvien kanssa. Tässä pari ensimmäistä:


Malli: Peacock Buffet Scarf (ravelrylinkki) kirjasta 150 Favourite Crochet Designs
Lanka: Coats Aida 20, vähän vajaata 2 pallosta
Koukku: häkellyttävän pieni 0,75 mm

Riikinkukkoon meni varmaan eniten aikaa kaikista joululahjoista. Vajaat kolme kuukautta luennoilla ahkeroimista, kotona en olisi varmasti jaksanut. Etusormeenkin kovettui tämän työn aikana kohta, johon ei pienen koukun pistot enää kipeää käy. Hintansa vaati, mutta onhan tuo aika hieno. Lähti lahjaksi anopille, joka kuulemma ihan tykkäsikin.

Nämä taas lähtivät poikaystävän isälle, hieman viime hetken paniikkityö, kun olivat huolellisesti laaditusta lahjalistasta päässeet jollain kumman ilveellä tippumaan. Että osaakin olla tuo tummanharmaa vähän kinkkinen kuvattava, mikäli haluaisi mallineuleestakin jotain näkyviin.



Malli: Thuja (raverlylinkki) by Bobby Ziegler
Lanka: Novita 7 Veljestä, varmaan n. 130 g
Puikot: 4,0 mm

Kyllä se mies miehen maun tietää. Monta mallia käytiin läpi oikeaa ohjetta valitessa, ja kaikki olivat kuulemma liian koristeellisia. Sitten kun näytin tätä, niin oli kuulemma just hyvä. Ja yllätys yllätys, mallinhan oli suunnitellutkin mies. Näitä sukkia oli mukava tehdä, mallineule on simppeli mutta silti tarpeeksi näyttävä. Perussukkia sileällä neuleella en halunnut tehdä, kyllä sukissa joku pieni idea pitää aina olla.

Tiputtelen nämä joululahjat nyt pikkuhiljaa seuraavien postauksien aikana. Ei makeaa mahan täydeltä, kuten sanotaan (ei ainakaan enää, viimeisin viikko tätä sääntöä on kyllä rikottu ihan urakalla!).