sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Humps vaan, ja sinne se joulu meni

Täällä taas, elossa ja terveenä. Edellisestä postauksesta ehtikin jo vierähtää aika karmivan pitkä tovi, mutta tällä kertaa kyse EI ollut siitä tavallisesta (laiskuus, ajanpuute jne). Vajaa kuukausi sitten, eräänä kauniina aamuna, kone sanoi poks (ei oikeasti, vaan kuvainnollisesti) ja päätti olla toimimatta enää. Huoltoonhan se mokoma piti lähettää. Siellä koputeltiin ja naputeltiin aikansa, ja kun kone viimein rantautui takaisin, oli joulukiireet jo sellaisessa vauhdissa ettei kirjoitteluun jäänyt juurikaan aikaa. Kuten siis voi nähdä, syy oli kokonaan minusta riippumattomista tekijöistä, joihin itse olen täydellisen syytön.

Joululahjat ovat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta jo matkustaneet saajilleen, joten niitä voi alkaa esitelläkin ihan kuvien kanssa. Tässä pari ensimmäistä:


Malli: Peacock Buffet Scarf (ravelrylinkki) kirjasta 150 Favourite Crochet Designs
Lanka: Coats Aida 20, vähän vajaata 2 pallosta
Koukku: häkellyttävän pieni 0,75 mm

Riikinkukkoon meni varmaan eniten aikaa kaikista joululahjoista. Vajaat kolme kuukautta luennoilla ahkeroimista, kotona en olisi varmasti jaksanut. Etusormeenkin kovettui tämän työn aikana kohta, johon ei pienen koukun pistot enää kipeää käy. Hintansa vaati, mutta onhan tuo aika hieno. Lähti lahjaksi anopille, joka kuulemma ihan tykkäsikin.

Nämä taas lähtivät poikaystävän isälle, hieman viime hetken paniikkityö, kun olivat huolellisesti laaditusta lahjalistasta päässeet jollain kumman ilveellä tippumaan. Että osaakin olla tuo tummanharmaa vähän kinkkinen kuvattava, mikäli haluaisi mallineuleestakin jotain näkyviin.



Malli: Thuja (raverlylinkki) by Bobby Ziegler
Lanka: Novita 7 Veljestä, varmaan n. 130 g
Puikot: 4,0 mm

Kyllä se mies miehen maun tietää. Monta mallia käytiin läpi oikeaa ohjetta valitessa, ja kaikki olivat kuulemma liian koristeellisia. Sitten kun näytin tätä, niin oli kuulemma just hyvä. Ja yllätys yllätys, mallinhan oli suunnitellutkin mies. Näitä sukkia oli mukava tehdä, mallineule on simppeli mutta silti tarpeeksi näyttävä. Perussukkia sileällä neuleella en halunnut tehdä, kyllä sukissa joku pieni idea pitää aina olla.

Tiputtelen nämä joululahjat nyt pikkuhiljaa seuraavien postauksien aikana. Ei makeaa mahan täydeltä, kuten sanotaan (ei ainakaan enää, viimeisin viikko tätä sääntöä on kyllä rikottu ihan urakalla!).

Ei kommentteja: