perjantai 7. elokuuta 2009

Kuuma! Ihanaa!

En tiedä teistä muista, mutta täällä nautitaan kesästä täysin siemauksin. Vaikka on kuuma ja hikinen olo, mieli laulaa onnesta. Olen kesäihminen.

Ja mitä kesäpäivänä on hyvä tehdä? Pukeutua villaan ja mennä kylpemään auringossa. Ja pistää mies kameran kanssa viereen ottamaan kuvia, tietenkin.

Malli: Buttony Sweater by Katie Marcus
Lanka: Schoeller+Stahl Elfin Color 150 g
Puikot: 6,0 mm

Tämän langan ostin täysin käsituntumalla. Miten pehmeä ja pörröinen. Pelotti vähän, että tuleeko levoton sekaraitasotku kun isoksi pinnaksi pistää, mutta hyvinhän tuo asettui. Ihan tulee mieleen rantakivet, joille järvi on huuhtonut levää. Buttony on kyllä takuuvarma takki, jos vaan jaksaa neuloa sileää koko tekeleen verran.


Malli: Ribbed Lace Bolero by Kelly Maher
Lanka: Novita Cannes 155 g
Puikot: 5,0 mm

Pääsin tuossa joku aika sitten hipelöimään Villilangan uutta hihatinta (vai miksi näitä nyt äidinkielellä kutsutaankaan), ja sen verran tykästyin että oli pakko tehdä oma. Mallista tykkäsin tosi paljon, ei muotoiluja eikä mitään ylimääräistä hommaa: Suorakaide, kaksi lyhyttä saumaa ja se siitä. Ja istuukin kuin valettu. Ei voi käsittää miten, mutta niin se vaan tekee.

Olen tietoinen Novitan lankojen vaaroista, mutta Cannes oli niin pehmoista ja vilpoista että oli sitten pakko kokeilla. Mukava lanka neuloa, paitsi että ohuet yksittäiset säikeet tarttuvat helposti kaikkeen karheaan ja kulmikkaaseen ja tuloksena on inhottavia lenkkejä. Iholla tuntuma on kuitenkin juuri niin pehmeä ja miellyttävä kuin bambusekoitteelta sopii odottaakin. Tämä on kyllä SE asuste kesäisten juhlamekkojen seuraksi, harmi että kerkisivät tältä kesältä jo kaikki mennä ohi. Pitääkin ensi kesää silmälläpitäen tarkkailla garderoobia, jos sitä vaikka tekisi kaikille mekoille omansa, sävy sävyyn tietenkin.

Seuraavalla kerralla taas lisää, mie lähden nyt parvekkeelle taivasta pällistelemään!

2 kommenttia:

Neili kirjoitti...

Hieno pusero ja kuvaus langasta.

Susku kirjoitti...

Kiitos. :)